Wednesday, Aug. 15, 2018

Hvordan finne gode domener?Hvordan finne gode domener?
av Bjørn Inge Tollefsen – 
DomeneBloggen.no

domenebloggen.gif  Hvordan finne gode domener? Det er det store spørsmålet alle stiller seg. Det er ikke lenger sånn at man nesten kan kjøpe seg akkurat det domenet man ønsker seg. De beste domenene er allerede registrert av andre enkeltpersoner, firmaer eller domenehaier (folk som lever av å kjøpe og selge domener) – men det er allikevel ikke umulig å finne gode domener! I denne bloggartikkelen skal jeg ta for meg en god del sider som kan hjelpe deg å finne gode utløpte domener.

Norske tjenester
Er du på jakt etter gode norske domener er det først og fremst tre sider som gir deg en gratis og ikke minst nesten daglig oppdaterte lister over utløpte domener. På vår egen side DomeneBloggen.no vil du finne daglige lister over utløpte .no domener. På Domeneshop.no vil du også finne nesten daglige lister over uløpte domener som inkl. både norske og de mest populære utenlandske tildene (.com, .net, .info, .org). Den siste jeg vil nevne er Steinhaug.no  – denne tjenesten har vært litt ustabil, men for tiden er det nesten daglige oppdateringer. Tjenesten viser utløpte .no domener.

Utenlandske tjenester
Utvalget av utenlandske tjenester er selvfølgelig mye større. Jeg vil nevne to som jeg bruker nesten daglig. Den første er JustDropped.com – tjenesten har en meget god søkemotor, som gjør at du kan søke etter tilder, datoer, spesifiserte ord etc. Du må registrere deg, men tjenesten er gratis. I tillegg bør du besøke DropScout.com – en meget bra tjeneste der du kan finne utløpte domener ut fra alder på domenet, domener fra ordbøkene, domener med trafikk og PR, domener med få bokstaver eller domener spesifisert ut fra bokstav.

Kjøp av allerede registrerte domener
Finner du ikke ditt drømmedomenet via disse tjenestene, er det andre muligheter, men da snakker vi ikke om utløpte domener. Det er nemlig folk som videreselger sine egne allerede registrerte domener, og da til helt andre priser enn de utløpte domenene. Selvfølgelig varierer prisene helt avhengig av kvalitet på domenene, men ikke alle vet hva domenene sine egentlig er verdt og overpriser de kraftig, mens andre igjen underpriser de – og her ligger mulighetene. Største norske side for oversikt over domener for salg er DomeneShop.no – på vårt eget forum db Domeneforum vil du også finne markedsplassen for kjøp, salg, bytte eller auksjon av domener. Den mest populære utenlandske (som også finnes i norsk versjon) er Sedo.no – dette er den største markedsplassen for kjøp og salg av domener i verden. Her kan du gjøre kupp! Vær opmerksom på at Sedo tar provisjon av salgene, men da får du i tillegg sikker overføring av domenet mellom kjøper og selger.

Domener som snart utløper
SnapNames.com kan du «forhåndsbestille» populære domener som er i ferd med å utløpe. Dette er en meget populær tjeneste og flere meget gode domener har gått via denne tjenesten. Hvis flere har lagt inn forhåndsbud på samme domenet, blir det auksjon, der høyeste bud vinner. Vær obs på at du ikke legger inn for høye bud, da det er bindende når auksjonene er i gang!

Overvåkning av domener
Det siste er jeg vil ta med er en norsk tjeneste der du kan legge inn dine domeneønsker, og hvis domenet utløper innen 1 år, vil du få varsel om dette. Tjenesten finner du på DomeneShop.no 

Lykke til med å finne gode domener!