Wednesday, Aug. 15, 2018

Her er grunnen til at Norid slettet 6000 gode norske domenenavn

Written By:

|

11. juli, 2009

|

Posted In:

Her er grunnen til at Norid slettet 6000 gode norske domenenavn

 Som de fleste vet nå har like godt Norid satt mange gode domenenavn under karantene. Dette ble gjennomført i slutten av juni. Det som DomeneBloggen.no tidligere trodde anta dreide seg om noen hundre, viser seg å være nærmere 6000 domener. Av disse 6000 domenene, tilhørte hele 3000 domener firmaet Animal DA. Firmaet består av hele 176 organisasjoner, og ikke overraskende eier Norges største domenespekulant, Karl-Oskar Fosshaug, hele 90% av dette firmaet. Fosshaug har i flere år kunne herje fritt på det norske domenemarkedet, og dette var grunnen til at Norid nå valgte å sette ned foten, og sperre disse urettmessige registrerte norske domenenavnene. Dette sier daglig leder i Uninett Norid, Hilde Thunem, til Aftenposten.

Fosshaug som er kjent for å snappe opp svært gode domenenavn, ville imidlertid ikke godta at Norid slettet hans domenenavn, og tok like godt saken til Trondheim Tingrett. Hans krav var at Norid måtte forbys å slette domenenavn, samt oppheve karanten og betale saksomkostninger. Kravet ble imidlertid forkastet av Tingretten i dom avsagt 29. juni, hvor Animal DA istedenfor måtte betale Norid sine omkostninger i saken.

Norid opplyser videre til Aftenposten.no, at de vil fortsette å kjøre denne type datavask for å finne ut organisasjoner som ikke er reelle.

EKSKLUSIVT: PS! DomeneBloggen.no har fått mange spørsmål om hvilke domenenavn som er på listen!  Vi vil derfor imorgen bringe en eksklusiv liste over ca. 1.200 av de beste domenenavnene som er satt i karantenen. Listen inneholder følgelig mange svært gode domenenavn. FØLG MED I MORGEN!

Share This Article

Related News

Norske to bokstavers domener til salgs
CO.NO-initiativ stadfestet av norsk rett
Komplett oversikt over ledige 2 bokstavers .no domener

About Author

admin

(7) Readers Comments

 1. Rolf Barbakken
  11. juli, 2009 at 8:44 pm

  Men hva er den egentlige grunnen til slettingen? Hva gjør eierskapet til domenene urettmessige?

 2. Bjørn Kristiansen
  11. juli, 2009 at 11:44 pm

  Den egentlige grunnen står der på slutten. "Norid opplyser videre til Aftenposten.no, at de vil fortsette å kjøre denne type datavask for å finne ut organisasjoner som ikke er reelle."

 3. Rolf Barbakken
  12. juli, 2009 at 7:53 am

  ok...hva er en reell og en ikke-reell organisasjon? Har de kriterier for dette eller blir det en subjektiv vurdering fra sak til sak? Jeg kjenner til en advokat som kun kjøper opp domener og holder på de for å forsøke å tjene penger på de. Kan det være at han gjør noe ulovlig? Jeg får nok gå gjennom kriteriene/regelverket til Norid.

 4. Bjørn (admin)
  12. juli, 2009 at 10:52 am

  Definisjonen av hva som er en reell og ikke-reel organisasjon skulle jeg også gjerne visst. Et domene som telenor.no er jo greit, men hva med f.eks. domene.no, altmulig.no bil.no eller 109.no. Hvilke organisasjoner vil være rettsmessige eiere av disse? Tror Norid vil slite når søknadene vil strømme på domenene som er i karantene. Del 1 av listen over karantene-domenene er nå forøvrig kunngjort! .-= Bjørn (admin) sin siste bloggpost blog ..Her er grunnen til at Norid slettet 6000 gode norske domenenavn =-.

 5. Thomas
  7. november, 2010 at 8:49 pm

  Hvordan kan en bedrift eie mange organisasjoner. Jeg har 20 domener og skulle gjerne oppretten en organisasjon for å sikre meg 3 til. Koster det noe å opprette en organisasjon, og hvordan gjør man det. En bloggpost om hvordan man oppretter en organisasjon ville være en drøm å se nå :)

 6. sissel
  4. mai, 2011 at 1:18 pm

  En ikke-reell organisasjon kan f.eks. være et firma som er nedlagt. Kjenner til flere domenenavn som eies av firma som er slettet i Brreg for lengst. Ganske irriterende når de da egentlig ikke skal ha rett til å eie et domene. Og Norid er helt uinteressert i å løse problemet dessverre

 7. Stian Eliassen
  6. mars, 2012 at 2:19 am

  Hei jeg er veldig intrisert i domene salg. men hvordan vet jeg hva jeg an selge? hvordan finner jeg et domene med verdi ? håper du kan hjelpe meg :)

Leave A Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *