Wednesday, Aug. 15, 2018

Hva er domenet mitt verdt?

Written By:

|

3. juni, 2008

|

Posted In:

Hva er domenet mitt verdt?

 La meg si det med en gang – å verdsette et domene er ikke enkelt. Ingen kan si at nettopp ditt domene er verdt 100,- eller 10.000,- kroner. Skal vi si det enkelt, kan vi si at et domene er verdt nøyaktig det som kjøper er villig til å betale for det! Allikevel kan de fleste domener prissettes. Prisen en ekspert vil sette avhenger av flere ting; er selve domenenavnet bra, er det kun domene eller følger det med en etablert og godt besøkt webside, har domenet høy PR (PageRank) pga mange inngående lenker eller tjener eier penger på domenet på annonser (AdSense e.l.) eller parkering (Sedo e.l.). Det er altså mange faktorer som kan spille inn på verdien.

Hvem kan gi meg domenevurdering?
Det finnes flere muligheter for å få ditt domene vurdert. Sedo har en annerkjent tjeneste der en ekspert vil vurdere ditt domene ut fra dagens marked. Prisen er dog litt høy (29 eller 49 euro pr. domene). Ut fra det jeg har funnet på nett, er nok dog dette en av de beste tjenestene. En populær gratis tjeneste er Estibot. Her kan du enkelt legge inn dine domener og få en anslått verdi ut fra lenkepopularitet, domenenavn, traffik etc. Denne tjenesten bør allikevel taes med en klype salt. Hvis du ønsker verdivurdering av ditt norske domene, kan du bruke vårt domeneforum på db Domeneforum eller en av de andre norske forumene – helt gratis. Enkelte domener, som f.eks. 3 bokstavers domener er enklere å verdsette. Blant annet har 3Character.com en fin oversikt over dette, prissatt ut fra solgte domener.

Vær obs på at det er mange useriøse aktører online, som tilbyr en tjeneste de ikke er i stand til. Du bør være sikker på at ditt domene har noe verdi, hvis du velger en betaltjeneste. De jeg har nevnt ovenfor er enten gratis, eller seriøse aktører.

Hvor skal jeg selge mitt domene?
Jeg vil blogge mer om dette i en seinere artikkel, men her er noen tips. For norske domener ville jeg valgt enten Domeneshop sin tjeneste eller vårt eget forum. Sedo er også et alternativ her, selv ved norske domener. Selv har jeg solgt domenet bodyguard.no via Sedo til en meget god pris. Det beste med Sedo er tryggheten for både kjøper og selger, da Sedo er forhandleren (de tar selvfølgelig provisjon). For utenlandske domener er Sedo det beste alternativet, men her kryr det av alternativ online. Ta et søk på Google og let etter en tjeneste du har troen på.

Hvilken pris skal jeg sette på domenet?
Er du usikker på hvilken pris du skal forlange for ditt domene, skriver du bare “GI BUD”. Et domene med prisantydning vil dog som regel få mye mer oppmerksomhet og tilbud en et domene som ikke har stipulert pris. Sett en litt høyere pris på ditt domene, enn du selv tror det er verdt. Får du henvendelser da, viser det bare at kjøper er interessert, og det er lettere for deg å sette ned prisen litt, slik at kjøper også sitter igjen med inntrykk av en god handel. Prissetter du domenet for lavt til å begynne med, har du følgelig ikke denne muligheten, men sjansen for at kjøper vil forhandle ned prisen uansett er stor. Har du satt en pris så stå for den! Ikke senk prisen dramatisk ned til første kjøper som ber om det. Sjansen for at han vil komme tilbake etter en stund og kjøpe allikevel er stor – han har tross alt vist interesse. En liten prisreduksjon kan allikevel være et tips. Et annet viktig tips; ha tålmodighet! Jeg har solgt domener gjennom flere år, og det tar tid. Du kan ikke regne med å få solgt et domene de første dagene du annonserer de for salg. Annonser domenene flere steder, ikke bare hold deg til et sted. Lykke til!

Share This Article

Related News

Gambling på norske domenenavn
Hvilke domenenisjer er de mest populære på nettet?
Tjene penger på å selge domener

About Author

admin

(28) Readers Comments

 1. Christoffer
  23. september, 2009 at 12:40 pm

  Er det noen her som klarer å gi meg en re'al pris jeg kan ta for domenet AGENT.no ? Jeg har fått inn noen bud å noen spør meg hva jeg vil ha. Men jeg er usikker...

 2. Bjørn (admin)
  23. september, 2009 at 4:12 pm

  Som jeg skriver i artikkelen, så er det ikke lett å versette et domene. Hadde vært greit å høre hva høyeste bud er da? I følge wikipedia har agent følgende betydning: En selvstendig mellommann, se handelsagent og agentur. En person med tillatelse til å handle i en annens sted, se fullmektig og kommisjonær. En kriminaletterforsker, se spesialagent. En etterretningsperson, se spion. En programvareagent utfører forhåndsbestemte prosedyrer ut fra et sett med regler. Normalt ville jeg satt en prisantydning på rundt 5000,-. Er du heldig å får en kjent fotballagent e.l. interessert, så kanskje endel mer. Lykke til :-) .-= Bjørn (admin) sin siste bloggpost blog ..Bill Gates fortsetter å sikre seg gode domener =-.

 3. Mikael
  5. oktober, 2009 at 4:50 pm

  Sliter med det samme.. Eier Honolulu.no. Har fått bud på et par tusen, men er ikke sikker..

 4. Bjørn (admin)
  7. oktober, 2009 at 6:58 pm

  Personlig ville jeg solgt det for den summen. .-= Bjørn (admin) sin siste bloggpost blog ..Avisa Nordland vil ha omkamp om Nordlandsposten.no =-.

 5. Richart Giertsen
  23. oktober, 2009 at 3:18 pm

  er det potensiale i salg av villa.no domenet som en klient av meg vil selge ?

 6. Ørjan
  12. november, 2009 at 4:42 pm

  Hei Bjørn. Jeg sitter på domenet prissøk.no. I dag ringte A-pressen og ville kjøpe domenet til 5.000,- med kort betenkningstid. Hva tror du om dette? Har ikke solgt domene før, så vet ikke hva potensialet her er. Det er jo tydelig at de skal bruke dette kommersielt, da de har en satsning på pris søk på sine portaler. Takknemlig for en kjapp vurdering :)

 7. Bjørn (admin)
  12. november, 2009 at 7:59 pm

  I utgangspunktet høres det ut som en grei sum for domenet. De er jo et solid firma, så bør ha litt penger. Kan jo prøve å få salgssummen litt høyere, men da risikerer du jo samtidig å miste kunden. Uansett, lykke til. .-= Bjørn (admin) sin siste bloggpost blog ..Norges dyreste domener – topp 10 listen =-.

 8. Paul
  7. desember, 2009 at 2:51 pm

  Har blitt kontaktet av Kavli da de ønsker å kjøpe hapå.no av meg. Har hatt det i mange år, men ikke brukt det. Fått tilbud om 5.000,- men ville trodd det var verdt mer. Dog kan jeg kanskje risikere å miste det pga at det er en merkevare, selv om jeg tenkte å bruke det til å selge klær. Tips mottaes med takk.

 9. Bjørnar
  19. januar, 2010 at 1:40 pm

  Hva kan verdien av iweb.no ligge på ? Er klar over at dette idag er et merkenavn under Apple, men domenet har jeg hatt siden før de lanserte sitt iweb og det har nok sørget for at jeg har sluppet unna sure brev fra deres advokater.

 10. Øyvind
  3. februar, 2010 at 5:57 pm

  Hei! laget et domene høsten 2009, sånn litt for å teste hvordan det fungerte. Er noen butikker/virksomheter rundt her jeg bor å tenkte å høre om noen var interessert. Hvordan går dere frem når dere skal selge et domene? Hvordan får folk vite at dere har domener som dere selger? Finn.no? Takk for alle svar:) Ps, selger eiktoppen.net om noen skulle være interessert=)

 11. admin
  3. februar, 2010 at 9:07 pm

  Flere muligheter; domenebloggen.no, sedo.no, finn.no, webforumet.no etc. Her kan du lese mer om hvordan du går fram: http://www.domenebloggen.no/hvordan-selge-et-domene-uten-a-bli-lurt/

 12. Gøran Heimreid
  2. mars, 2010 at 5:47 pm

  www.røykprince.no,dk,com.. www.hesteløp.com,no... klærogundertøy.no,com............. www.travløp.no,com.......... www.bestsøk.no.com....... www.bestøl.no,dk,com.. er disse bra el????????????

 13. Egil Andersen
  14. april, 2010 at 3:11 am

  Jeg er interessert i veldig mange forskjellige domener. Både . no . com, osv... Alle som har noe til salgs, send meg en mail på juppu987@hotmail. Mailer uten prisantydning, eller med alt for høy prisantydning vil ikke bli besvart. Håper på masse moro!

 14. Bjørn (admin)
  14. april, 2010 at 5:12 pm

  Hva regner du som høy prisantydning da, Egil? Greit å skrive litt om hva budsjettet ditt er. Hva er maks pris du er villig til å gi for et godt domene? Er du interessert i alle typer domenenavn, eller er det nisjer som er spesielt interessante? Interessert i .com med norske domenenavn, eller kun engelske? .-= Bjørn (admin) sin siste bloggpost blog ..Dyreste nordiske domenene gjennom tidene =-.

 15. Raymond Jakobsen
  24. april, 2010 at 8:31 pm

  Hei. Har domenet pornmyipad.com Lurer på hvor mye dette domenet kan ligge i pris? Er bydd 4500 på finn.

 16. Frode Kaufman
  21. mai, 2010 at 12:44 pm

  Hei Har hatt domenet kokken.no i mange år (2001) hva kan det være verdt kanskje noen innen mat kan ha nytte av det?

 17. Bjørn (admin)
  11. juli, 2010 at 12:21 pm

  Jeg har måttet ta en gjennomgang av kommentarene, og slette enkelte. Det er ikke meningen at det skal legges ut domener for salg i denne tråden, men det kan gjerne forespøres om bud, verdier etc. De som konkret oppgir at de selger domener i denne tråden, vil bli slettet. De som ønsker å selge domener på DomeneBloggen, kan gjøre det her http://www.domenebloggen.no/domener-for-salg/

 18. Siv Storhaug
  14. juli, 2010 at 4:45 pm

  Jeg vurderer å selge nettbutikken hellokitty.no, da jeg har det luksusproblemet at jeg har for mye å gjøre (driver p.t. to nettbutikker som hver for seg går svært bra). Nå lurer jeg på hva domenet hellokitty.no kan være verdt? Er jo ikke et hverdags-domene! Tenker å selge domenet sammen med nettbutikken, men vil gjerne ha en antatt verdi på domenet, som salgsargument. Nettbutikken bygger på domenet wasuki.com, mens hellokitty.no peker dit. Søker man på hello kitty i Google, ligger nettbutikken min øverst (etter Sanrios offisielle .com). Alt under 50.000 er uinteressant, men hvor langt opp kan/bør man gå? Takknemlig for svar og synspunkter :)

 19. Rune
  25. oktober, 2010 at 12:26 am

  Hei, jeg eier domenet din.no. Har hatt det i masse år, og har noen planer for det, men vurderer også å selge det. Har hatt to bud på litt over 100.000,- kr, men takket nei. Noen som mener noe om hva jeg bør ta for domenet??

 20. Bjørn (admin)
  25. oktober, 2010 at 6:08 pm

  Hadde jeg blitt budt den summen for det domenet, hadde jeg ihvertfall solgt. Uansett lykke til :-)

 21. Steinar
  25. oktober, 2010 at 6:34 pm

  Hva vil et domene som Finans.no kunne gå for?

 22. Asbjørn Knudsen
  6. mai, 2013 at 5:02 pm

  Hei Har domene hele-livet.no Har liten peiling på hva pris på dette kan være. Noen forslag?

 23. Nettgrunder
  10. september, 2013 at 2:22 am

  @Asbjørn Ditt domene er nok ikke verdt noe mer en årlig domeneleie er jeg redd for, men hadde du hatt en fungerende nettside på domenet hadde det vært en annen sak.

 24. Anita
  10. oktober, 2013 at 10:38 am

  Hei! Jeg har blitt konaktet av et Østrisk (tysk) firma 2 ganger som er intressert i domene shadesign.no...hvordan skal jeg pris sette dette, da dette blir å selge det internasjonalt? Bør man bare spørre "whats u offer" med en gang....har en venn i tyskland som mener at jeg bør spørre etter et 5 siffret nr... er ikke det veldig mye å be om???

 25. Ronny Helstad
  13. april, 2016 at 3:48 pm

  Hei! privatovernatting er veldig inn i tiden, så jeg har registrert domene og begynt og lage en hjemmeside, men pga andre proskjekter så vil jeg legge dette på is eller selge domene. Hva tror du privatoevernatting.no er vert? Takk. Hilsen Ronny.

 26. janne
  23. oktober, 2016 at 4:55 am

  takk intresang artikkel :-)

 27. Katarina
  21. april, 2017 at 10:31 am

  Hei, hva er yogaforbarn.no verdt? :-) Jeg er en interessert kjøper. :-)

 28. admin
  21. april, 2017 at 12:50 pm

  Hei, ser andre steder på nettet at du har fått tilbud om å kjøpe det for 3500,-. Helt ok pris det, men noe særlig mer verdi har det nok ikke for de som ikke trenger domenet. 3-ords-domener er sjelden mye mer verdt.

Leave A Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *