Tuesday, Sep. 25, 2018

Snart kan alle privatpersoner få sitt eget NO-domene

Written By:

|

5. juli, 2009

|

Posted In:

Snart kan alle privatpersoner få sitt eget NO-domene

 Norid ligger ikke på latsiden i sommersolen. DomeneBloggen.no har allerede skrevet om deres tiltak med å sette hundrevis av gulldomener i foreløpig karantene. Et tiltak for å unngå at domenehaier og organisasjoner som ikke har rettighet til visse domener kan registrere disse.

Et nytt tiltak fra Norid er å kunne tilby alle privatpersoner muligheten for å registrere sitt eget NO-domene. Dette vil etter planen være mulig fra årsskifte 2009/10. Idag er det kun norske organisasjoner registerert i Brønnøysund, som har mulighet å registrere inntil 20 NO-domener hver.

Det nærmeste privatpersoner har kommet sitt eget NO-domene idag, har vært priv.no registreringer. Dette tilbudet vil fortsatt være tilgjengelig for de som allerede har registert sitt domene. I overgangsperioden vil det ikke være mulig å registere nye priv.no domener.

«Norid mener at et eget NO-domene vil gi privatpersoner mange muligheter, bl.a. en fast e-postadresse, uavhengig av studiested, arbeidsgiver eller nettleverandør. Det er nødvendig å utrede en del juridiske spørsmål rundt at privatpersoner blir domeneabonnenter, blant annet når det gjelder personvern, forbrukerrettigheter og arveregler. Videre må det avklares om privatpersoner skal fortsette å registrere i et kategoridomene slik som priv.no, der privatpersoner tidligere har registrert domener, eller om de skal få tilgang til registrering direkte under .no sammen med bedrifter og andre organisasjoner», sier Norid på sine websider.

Share This Article

Related News

Norske to bokstavers domener til salgs
CO.NO-initiativ stadfestet av norsk rett
Komplett oversikt over ledige 2 bokstavers .no domener

About Author

admin

(2) Readers Comments

  1. Mathias
    5. juli, 2009 at 10:23 pm

    Frykter at dette kan forsøple .no domenene. Kan komme mye tull når "alle" kan registrere et .no domene. Syntes det har vært greit at kun registrerte bedrifter/organisasjoner kun har kunnet fått registrere seg, da er man sikret en viss seriøsitet.

  2. Joakim
    6. juli, 2009 at 9:02 pm

    Jeg er enig med Mathias, .no domene burde fortsette å være forbeholdt organisasjoner og bedrifter. Privatpersoner har nok av andre alternativer å velge mellom. Selv har jo jo eksempelvis et .com domene og syns det fungerer helt utmerket. .-= Joakim sin siste bloggpost blog ..Henrettelse som underholdning? =-.

Leave A Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *